Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri a Esztergoban a testületi üléseket és nem elvakult megyesista, tisztán látja, hogy valami nem stimmel a Nagy Vezér körül.

 

 

A biztosíték kiverése és az első csík a naciban október 3.-án történt. A fülkeforradalom után, mikor a „nagy megbékélés” hirtelen rátört az országra, és a „mi Tomink” újra parlamenti képviselő lett, az önkormányzati választáson az esztergomiaktól olyat kapott, melyre még a Strategopolis sem számított közpénzen fizetett felmérésén. Sportcsarnokbeli beszédében, -amelyet párás tekintetek kereszttüzében mondott,- nem az jött le, hogy egyenes derékkal áll a hallgatósága előtt és bátran fogadja vereségét. Egy kisstílű piti ember erőlködése látható, a hatalom megtartásáért! Ha valaki jobban odafigyel a beszédben elhangzottakra, és szemléli az azóta eltelt időszakot, annak lejön, Meggyes nem azért akadályoz meg minden normális ügymenetet a városházán és a testületi ülésen, mert az általa oly nagyra becsült „értékek” kerültek veszélybe.  Felborult a bili, és kiderült kétes tartalma. Több városházi tanú állítása szerint még azon az éjszakán beindult az iratmegsemmisítő hadművelet. Aki éjszaka arra járt láthatta, hogy a polgármester szobájában szorgos munka folyhat. Egy ilyen hadművelet nem normális munkamenet és nem az addigi legális iratok bezúzását jelenti. Még csak a fűtésszezon elején jártunk, de a Védvár irodáiban teljes gőzzel fűtöttek a papírokkal. Miért? Mert a csoki egyre jobban gyötörte őket! 

Az újabb csoki az iroda átadásától és a hivatalból való kiköltözéstől csúszott ki. A hatalmától megfosztott és elzavart ember nem tudja reprezentálni hívei előtt erejét.  A képviselői eskütétel is komoly próbatétel volt Meggyesnek. Igazából ott szembesült először a lakossággal veresége óta. Sunyi módon le is koptak idő előtt. Az első testületi ülésen, melyet kivetítőn lehetett végigkövetni szép bizonyítéka Meggyes félelmének. Nem szokott hozzá az ellentmondáshoz, pláne nem egy általa gyengének aposztrofált nőtől, mellyel szemben azóta is rendszeresen alulmarad! Az ülések végén sorozatosan kérnek rendőri segítséget az őket megválasztóktól, „akikért” bátran kiállnak! 

Nézzük meg az adósságrendezési eljárásnak Meggyesre milyen hatásai lehetnek. Már 2007 végén törvényt sértett Meggyes azzal, hogy nem indította el az eljárást. Ennek elkerülése céljából kötvényt bocsátott ki, amit szintén nem arra használt fel amire kellett volna. A hiteleket is hitelből történő fizetésnek a felelőtlen és hanyag kezelésnek az árra a fejenkénti több mint 600 ezer Ft egy főre eső adósság.  A Szent Miklós alap, - mellyel telekürtölte a világot- kiderült, hogy kampánylufi volt csupán. A Mikulás zsákjából is kivette, amit csak lehetett. 

Ezek mellett nem lehet behunyt szemmel elmenni, még akkor sem ha Meggyes Tamásnak is hívják az illetőt. Kifizetések sora bizonyítja, hogy enyhén szólva is hanyag kezelés folyt a városházán, melyet az Állami Számvevőszék vizsgálata is megállapított. Persze hátradőlhet Tamásunk nyugodtan, és közben készülhet újabb nagy ívű parlamenti felszólalására. Arra a három másodpercre, míg újra egy határozott nemet mond a mentelmi bizottság kiadatási kérdésére! Meggyes a mentelmi jogot az egyik legjobban kihasználó és ezzel visszaélő képviselő! Reméli, pártja a Fidesz, megvédi hű katonáját, egyik legjobb szállítóját. Viszont ha a Fidesz számára is kezd a pasas ciki lenni –és egyre inkább mutatkoznak ennek a jelei,- szépen kihátrálnakj mögüle, és dobják be a lecsóba. Egy ilyen jövőkép előrevetítésekor a normális emberek is berezelnek, nem csoda hát Meggyes jelenlegi viselkedése. 

A mostani testületi üléseken is szemmel követhető: rá nem vonatkoznak a mindenkire érvényes szabályok, és a polgármester-asszony sorozatos figyelmeztetéseinek ellenére sem tartja be a felszólalási időkorlátokat. Felszólalásainak minősíthetetlen stílusa az olyan kocsmák világában is bicskanyitogató, ahonnan Meggyes 11 éve a testületbe került. Steindl Balázson keresztül irányítja a Fidesz frakciót, próbálja visszalopni magát a város élére, megfélemlíteni a hivatal és az intézmények dolgozóit. 

És a mumus, Tétényi Éva higgadt, nyugodt viselkedése, racionális gondolkodása neki felfoghatatlan. Meggyes mindenkit leuraló és lealázó taktikája itt csődöt mondott. Neki az is elképzelhetetlen, hogy Tétényi fényévekkel jár előtte a gondolatmenetben. És Ő nem félelemtől vezérelve végzi dolgát, hanem tudással, lelkesedéssel abban bízva: talán sikerül ezt a várost újra rendbe hozni, régi elveszett fényét visszaszerezni.

 

Szerző: Segno  2011.02.07. 12:05 komment

süti beállítások módosítása