Az utóbbi időben egyre többször lehetett érzékelni, hogy a Fidesz esztergomi alakulatánál nincs meg a teljes összhang. Lehetett érzékelni ezt már a választáskor is, de ami az elmúlt egy hónap történéseit mutatja igen csak elgondolásra késztet.

Az, hogy 2010. október 3-án mi történt tudjuk. Elemezték ezt már sokan, magyarázták is már ezerféle szempont alapján, de az igazi okot is tudja mindenki: Meggyessel tele lett az esztergomiaknak a púpja. Ezt majdnem mindenki tudomásul vette, de azért akadt kivétel is. Ez látható volt a zuhanó repülőben elhangzott buzdító beszédében is, szerinte ő így szokott leszállni! Akik a felvételen szerepelnek - a széken álló kivételével – reálisan látták a helyzetet. Meggyes teljes zárásra és obstrukcióra szólította fel képviselőtársait. Ezzel a módszerrel akarja a szó szoros értelmében visszalopni magát a polgármesteri székbe. Ismét mások hátán, a tőle megszokott módszerrel igyekszik taposva előre jutni. Valamit ígérhetett, valamivel sakkban tudja tartani a frakciójának tagjait, valamivel rá tudja venni őket, hogy neki tetsző módon nyomkodják a gombokat. Látszólag összezárnak ezek a lények.

Aki egy kicsit figyel, láthatja, hogy nem minden gömbölyű. Az egyik gebasz jön a másik után. Az első látványos kitáncolás a „csapatból”, a jegyző lepattanása volt. Nem akart belemenni a nyilvános üléseken vitákba Meggyessel, hogy ezáltal szakmailag blamálja magát, és - mivel lekötelezettje – nem is akart ellentmondani neki. Maradt nekik a szakmailag egy kategóriával gyatrább, sokak által jellemhibásnak titulált aljegyző. (Viszont most beerősítettek a zseniális Laczó Bernadett személyében!) Lekopott még Sipos úr is az építéshatóságtól, ifj. Németh József, a volt alpolgármester fia, Gerendás János  az oktatási iroda vezetője.

Van egy másik, kevésbé szembetűnő rés is, amit már sokan láttak. Ez Meggyes őszödi beszéde, és ennek az eredetileg nem a nyilvánosságnak készült beszéd – mint ezt hallani is – kikerülésének módja. Meggyes szerint lopás történt, – mindenki magából indul ki - és nem is sejti, hogy a felvétel az egyik  bizalmasa révén slisszolt ki a „birodalomból”! Itt is van, aki felismervén az idióta pilótát, ejtőernyőt ragadva menekül. A helyzet másik pikantériája, hogy Meggyes szerint ez egy megvágott beszéd. Vetkőzzünk ki magunkból, és higgyünk neki! De akkor mit is vágtak ki belőle?

Van egy olyan rés még, mely nem is olyan kicsi, mert Zoltai Dánielnek át kell ezen férni! Még a Duna TV adása előtt nem sokkal kereste meg Tétényit, hogy ő nem mindenben ért egyet azzal, amit a testületi üléseken kell történik, de a frakciófegyelem köti, nem akarja egyből felrúgni a bilit.

Előremenekülés ami a részéről történik. Ő már tudhatta a következő résnek a megjelenését, ami a Duna TV-s interjúban kezdődött. Steindl szereplésével, melyben olyan gyatrán szerepelt, ami még saját magát is meglepte. Meglepte? Pontosan ez egy tudatosan gyatrára sikeredett szereplés volt, mert állítólag ő az egyik kiszemelt a „nagy Fidesz” részéről Meggyes helyére. És tudja, csak akkor van neki esélye, ha Meggyest lekoptatják, ezért be kellett áldoznia néhány választ a riporternek. Másik érdekesség, hogy a pletyka szerint, a két család a háttérben most már egyeztet egymással, hogy miként orvosolható Bazsi mindenkinek kellemetlen félrelépése!
 

Szerző: Segno  2011.02.17. 16:07 komment

süti beállítások módosítása