Az aláírások gyűjtése alkalmával az aktivisták sok esetben tapasztalják, hogy nem merik aláírni az íveket!

 

Ezen, ma Magyarországon egyre kevesebben csodálkoznak. Amikor a Fidesz legújabb viselkedését tökéletesen jellemző, primitív, egész pályás letámadás a Ferihegy átnevezésével kapcsolatos tragikomédia nyílt megfélemlítése az embereknek. Mint ismeretes, a közelmúltban a földrajzi nevekről döntő bizottság tagjait kirúgták munkahelyeikről, mert úgy vélték, a kormány által javasolt Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér név bonyolult, és nem menne át a köztudatba. Szakmai véleményükért egyeseknek nem is a bizottsági helyükkel kellett fizetniük, hanem a bizottsági tevékenységüktől független munkahelyükről rúgták ki őket, a bizottságot megszüntették, és a földrajzi nevekről ezentúl közvetlenül a kormány dönt. Tegnap egy-két bizottsági tag, ma egy polgármester sajtósa, holnap én, és azután Te!

Egy olyan országban ahol a kormányzó párt frakcióvezetője S8-asból kiabálva, nem felejti el, hogy mit tettek az ő szeretett Meggyese ellen a város hálátlan lakói, egy olyan országban, ahol a demokrácia csak egy irányba működik, egy olyan országban, ahol az elszámoltatás csak a másik oldalra kötelező, egy olyan országban, ahol a soros elnök kiabál az EU hatalma ellen, minden megtörténhet. Gondolkodj úgy, ahogy mi mondjuk, cselekedd azt, amit mi mondunk, és szajkózd a mi szövegünket, különben unga-bunga a fenekedbe. Mi tudjuk a tutit, a többiek hülye kommunisták!

Egy olyan országban, ahol kikockázzák a tüntetőkről készült fotókat, egy olyan országban, ahol nyilvántartják, hogy ki, milyen újságra fizet elő, egy olyan országban, ahol a választásokon név szerint tudják, hogy ki, kire fog szavazni, már nagy meglepetéseket nem várnak! Esztergomban mindegyik esetre volt példa. A volt polgármester be is ismerte; név szerint tudja, hogy kik tüntettek ellene! Esztergom és az ország egy ilyen bizalmi vákuumban él. Lehalkított hangon szól egymáshoz két ember a mai napig, ha őszintén szeretnének egymással két igaz szót váltani. Rébuszokban beszélnek, hogy ne lehessen belekötni mondanivalójukba, ne rúgják ki állásukból őket, hozzátartozóikat, vállalkozásuk ne legyen hátrányosan megkülönböztetve.

Egy olyan városban, országban élünk, ahol aki szétrombolta, szétzüllesztette környezetét, az nevezi gazembernek, rágalmazó karaktergyilkosnak, pofátlan hazudozónak, futóbolondnak a becsületért, igazságért kiáltót. Olyan országban élünk, ahol a dilettáns megalomán felelőtlen tombolást illik szakértelemnek nevezni! Olyan városban élünk, ahol sajtótájékoztatót tartanak, hogy menyire akarnának dolgozni, viszont mikor lehetőségük volna reá, lesöprik az előterjesztéseket. Elegánsan, zsebre tett kézzel sétálva nézik a téren takarítókat, miközben minden eszközével a város működőképessége ellen cselekednek.

Ahol önkéntesek ingyen takarítanak, ahol önkéntesek gondozzák a parkokat, vállalkozók ingyen újítják fel a játszótereket, önkéntesek ingyen dolgoznak a polgármester asszony mellett, azok vannak legazemberezve!

Manapság nem a padlásokat söprik le, manapság kirugdalják az embereket egyik percről a másikra, manapság „átszervezéssel” az állásokat szüntetik meg, így lehetetlenítve el a nem „káder” családokat. Ez aljasabb a lesöprésnél, mert lehetőségük nincs az embereknek manapság életük újra indításához. Manapság az alacsony jövedelműek fizetik a jobb módúak adóját is, és természetesen ezzel az alacsony jövedelemmel rendelkezők járnak jól!

Ezért félnek, ezért mernek -a fülkében előbb körülnézve- csak a szavazatukkal véleményt mondani. Az idősebbek már láttak karon varjút, láttak pitiáner bosszúálló embereket visszatérni. A napokban történt események is őket igazolják!

 

Szerző: Segno  2011.03.25. 13:10 komment

süti beállítások módosítása